kaktüs bakımı

ZENGARDEN KAKTÜS BAKIMI  

 1..Kaktüsler kurak bölge bitkileri olup, bitki içinde su depolar. Bu nedenle uzun süren kuraklıklara dayanıklıdır. Sahip olduğunuz kaktüsü , diğer bitkileriniz gibi sık sık sulamanız, onlara fayda yerine zarar verir. Bazı kaktüs türleri yılda sadece 2 kez sulanır.

2.. Kaktüsler yavaş yarayışlı ve tercihen kimyasal gübrelerle gübrelenirler. Aşırı gübreleme yapmak bitkini öldürebilir, yetersiz gübreleme ise çiçek açmamasına ya da sağlıksız gelişmesine sebep olur. Eğer bu konuda uzamn değilseniz size kesinlikle Akıllı Gübre kullanmanızı öneririz. Akıllı gübreler yılda bir kez az miktarda toprağa kattığınız ve yıl boyu bitkiyi en üst düzeyde ve sadece ihtiyacı kadar besleyen yüksek teknoloji ürünü gübrelerdir. Diğer gübrelere göre yararları ve kullanım kolaylıkları karşılaştırıldığında çok ekonomiktirler ve bitkilerinizi hiç gürmediğiniz kadar sağlıklı görmenize ve rengarenk çiçekler açtırmaya yararlar.

Akıllı gübre satın almak için tıklayınız.

3..Lithopslar pek çok Kaktüs türü, sabah yağan çiğ tanelerindeki suyu emerek , ve neredeyse hiç yağış almayan yerlerde gelişmektedir. Bu nedenle sulama kaktüs yetiştirirken dikkat etmeniz gereken ilk şeydir. Zaten çok az su istediklerinden sulamayı, kireçsiz içme suyuyla yapmanız yerinde olur.

4..Kaktüsler doğada , geçirgenliği çok yüksek topraklarda gelişim göstermişlerdir. Bu nedenle evde yetiştirdiğiniz kaktüslerde geçirgenliği çok yüksek toprakta sağlıklı gelişim göstereceklerdir. Verimli, bol gübreli, su tutumu yüksek organik maddece zengin bahçe toprağı , salon bitkilerinizin hoşuna gidebilir, ama bu toprak kaktüslerinizin sağlıksız gelişmesine , hatta çürüyerek ölmesine sebep olabilir. Toprak seçiminde ya kaktüsler için özel hazırlanmış karışım topraklardan satın alın, ya da elinizdeki toprağa, dere kumu, lava taşı, vermikülit gibi geçirgenliği artırıcı, toprakta bol oksijen sağlayan ve kök çürümesini engelleyen steril malzemeler katarak toprağınızı kaktüsleriniz için hazırlayın.

5..Işık kaktüs yetiştirmede sonuncu ve önemli faktörlerden biridir. Kaktüsler yarı gölgeye dayanabilirler, ancak pek çok tür gün içinde en az 8 saat ışık almak ister. Bu nedenle güneş alabilecekleri pencere içleri, baharla birlikte bol ışık alan teraslar onları mutlu edecektir. Pek çok bitki yaz aylarında , gün ortası öğle güneşini almak istemez. Pek çok kaktüs buna hayır demezken, siz yinede öğle güneşinin yakıcı etkilerinden onları koruyun.

6..Bunun dışında gelişme dönemleri olan yaz ve bahar aylarında yine kaktüs gübreleri ile topraklarını gübreleyin. Kışın soğuktan , ve özellikle yağmurdan koruyun. Kışın pek çok kaktüs türü dinlenme dönemindedir ve su istemez.

7..Son kez hatırlatmak isteriz ki, kaktüsler susuzluktan değil ama genelde aşırı sulamadan dolayı sağlıklarını yitirirler.Sağlıklı kaktüs , kolleksiyoncuları bilirler ama bugüne kadar yetiştirdiğiniz pek çok bitkiden daha dayanıklı, daha az bakım isteyen , kent hayatına en iyi uyumu sağlayan, ve hem formları hem de muazzam çiçekleri ile dudak uçuklatan bitkilerdir. Hele birde isimlerini öğrenip toplamaya başladığınızda, size ve size ziyarete gelen dostlarınıza anlatmaktan ve paylaşmaktan keyif alacağınız bitkiler olup çıkarlar.  

kaktüs saksısı

Birbirinden renkli kaktüs dikimine uygun seramik saksılarımız için tıklayınız.

zengarden ev ve bahçe

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.